dinsdag 29 augustus 2017

Waterverbruik bad

Bij een normaal gevuld bad verbruik je meer water dan bij een normale douche. Water besparen is niet moeilijk. Bij een gemiddelde douchebeurt (met een gewone sproeikop) verbruik je tot liter water. Bekijk het gemiddeld waterverbruik van onze klanten.


En wat we met dat water doen.

De meeste mensen gaan bijna nooit in bad. Dat hangt af van de manier waarop het water wordt verwarmd en de hoeveelheid water die u verbruikt. Een alleenstaande persoon gebruikt gemiddeld m³ (= 4liter) per jaar.


Meer specifiek: bad = 1tot 1liter per keer douche = tot liter per keer . Mensen die een extra krachtige . Natuurlijk is een douche een ecologisch alternatief voor een bad , want in bad verbruik je veel meer water. Dan spreken we over minstens 80 .

Wilt u uw waterverbruik schatten? Weten waar u het meest verbruikt? Beantwoordt de volgende vragen over uw dagelijks waterverbruik en zie het resultaat. Hoe beter je je waterverbruik in kaart brengt, hoe makkelijker het straks wordt om elke. Met het eerste verbruik je ongeveer 1liter water per keer, met het tweede ongeveer de helft.


We vinden het meer dan normaal dat er drinkbaar water uit de kraan stroomt en. Kost van het water op jaar. Hoeveel water gebruikt u eigenlijk? De kosten van een douchebeurt met een gemiddeld waterverbruik wordt hiermee. In een huishouden gaat een derde van het water op aan douchen en lekker in bad liggen.


De rest van het water wordt gebruikt voor wassen, . Korter douchen doe je voor het milieu. Het warm maken van je douchewater kost namelijk veel energie. Warm water belast het milieu ruim keer zoveel als . Als je minuten onder de douche blijft staan, verbruik je 1liter water , en dat is dan weer evenveel als voor een bad !

Het huishoudelijk waterverbruik van de laatste genera-. Nog een derde van ons waterverbruik is voor rekening van douchen en baden. U weet wellicht dat douchen minder verbruikt dan een bad.


Douche kort en geef de voorkeur aan een douche boven een bad. Het waterverbruik via het bad wordt redelijk marginaal: slechts liter . Het kost veel warm water om een bad vol te laten lopen. In Vlaanderen is het gemiddeld huishoudelijk waterverbruik ongeveer 40. Hieronder ziet u de verdeling.


Een badkamer is de plek bij uitstek waar veel water vloeit. En daar is uiteraard niets mis mee. Wie geniet er niet graag van een heerlijk warm bad of een . Volgens het Nibud verbruiken wij voor het douchen liter water.


Een bad vergt toch al gauw het dubbele, dus 1liter water. Wat is jullie jaarlijks waterverbruik ? Wasmachine, wc en alle water buiten is regenwater. Niet zoveel in bad , wel dagelijks douche etc.


Een bad of douche nemen, afwassen, het toilet doorspoelen, schoonmaken, … We denken er niet altijd bij na, maar op een doordeweekse dag . Voor een douche heb je minder water nodig dan een bad. Bij een bad wordt er al snel tot 1liter water gebruikt. Lees hoe jij thuis en op het werk water kunt besparen. Toilet, bad en douche, samen goed zijn voor ge- middeld procent van het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts