vrijdag 10 januari 2020

Verplichte vergunningen horeca

Iedereen die een horecabedrijf wil beginnen, moet voorafgaand aan de feestelijke opening van de vestiging enkele verplichte vergunningen aanvragen. Als horecaondernemer heeft u vaak meerdere vergunningen nodig. Zo is om alcohol te schenken een drank- en horecavergunning verplicht.


Denk aan algemene regels, meldingen en vergunningen. Verplichte bijlagen bij de aanvraag zijn:.

Bijvoorbeeld: de manier waarop drankvergunningen moeten worden. De wet verplicht vennootschappen bepaalde akten of dokumenten openbaar te maken. Je hebt heel wat vergunningen nodig om een horecazaak te starten.


Ook voor walkietalkies, beepers en aanverwanten is een vergunning meestal verplicht. Je weg vinden in alle nodige vergunningen en attesten is niet eenvoudig. Officiële naam regeling, Horecabeleid Vergunningen en handhaving. Daar waar in dit beleid sprake is van verplichte wettelijke maatregelen kan geen sprake .

Ze is verplicht voor elke horeca -uitbater die meer dan 25. De exploitatievergunning voor een horeca -uitbating verleent aan de. Om een horecabedrijf te beginnen moet u een exploitatievergunning aanvragen. Voordat u het formulier gaat invullen adviseren wij u de volgende verplichte. In de meeste gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, moet men voorafgaand een uitbatingstoelating aanvragen om een horecazaak te openen.


Gelukkig nieuwjaar, allemaal! Voordat we gaan kijken welke horecavergunningen je nodig hebt voor je restaurant, werpen . Specifieke horecastarters - formaliteiten: van A tot Z naar je eigen. Een vennootschap is verplicht zich aan te sluiten bij een sociaal . In verschillende gemeenten is een exploitatievergunning nodig . Wilt u een horecabedrijf exploiteren, dan hebt u een exploitatievergunning nodig van de gemeente. Deze vergunningsplicht geldt voor elk horecabedrijf , dus . In een exploitatievergunning staan voorwaarden.


Als u alcohol wilt schenken tijdens een evenement, moet u . Deze hebben te maken met overlast, veiligheid en fatsoen. U vraagt een exploitatievergunning aan bij de .

Dan krijgt u te maken met veel vergunningen en regels. De adviseurs van het OndernemersPunt kunnen u daarbij helpen. Vergunningen zijn belangrijk, en in sommige gevallen verplicht , als u een bedrijf wilt. Wil je een bedrijf in de horeca starten, dan heb je hiervoor een speciale . Een vergunning of ontheffing aanvragen voor een commercieel bedrijf zoals. U kan bij stad Hasselt terecht voor volgende vergunningen : Uw stedenbouwkundige vergunning : voor elk gebouw dat bestemd is voor functies als horeca , . Als uitbater van een café, hotel of dancing, hebt u een vergunning nodig als u langer wilt openblijven dan het verplichte sluitingsuur.


Het verplichte sluitingsuur. Dan heeft u een drank- en horecavergunning nodig. Uithoorn heeft u een exploitatievergunning. Drank- en horecavergunning voor een commerciële organisatie.


Met de horecavergunning gaat de Stad Mechelen via een administratief en. U heeft een drank- en horecavergunning nodig als u alcohol verkoopt in uw. Voor de opening of herneming van een horeca -etablissement is een voorafgaande. De vergunning is verplicht om dergelijke zaken uit te baten en wordt enkel . De verleende drank- en horecavergunning blijft in stand. Registreren bij de NVWA is verplicht.


Barvrijwilligers moeten een verplichte instructie verantwoord alcoholgebruik hebben gevolgd. NVWA- vergunning niet nodig voor horecabedrijf , ambachtelijk bedrijf, of retailbedrijf. Als u een bedrijf start, bent u verplicht om uw bedrijf te registreren bij de. Afhankelijk van het type horecabedrijf heeft u de volgende vergunningen nodig:. Breng bij aanvraag van je horecavergunning alvast een kopie mee van de polis verplichte verzekering objectieve aansprakelijkheid.


Daarnaast ben je bijvoorbeeld verplicht een administratie bij te houden. Als je alcohol wil schenken heb je een drank- en horecavergunning. De bijdragen zijn wettelijk verplicht en u moet ze op eigen initiatief afdragen. Het horeca -attest vermeldt het verplichte sluitingsuur van uw zaak en of u. Een checklist met alle vergunningen en attesten die u nodig hebt om uw horecazaak.


U moet een nieuwe drank- en horecavergunning aanvragen als er sprake is van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts